Om oss

Rustico-Solutions vill underlätta informationsutbyte mellan patienter, vården och läkemedelsindustrin.

Data är kärnan i Rusticos dna med erbjudande inom rekrytering av deltagare till kliniska prövningar, Real World Data, patientinsikter, varumärkeskartor och marknadsundersökning.

Vårt uppdrag är att på ett effektivt sätt samla in och tillgängliggöra insikter och kunskaper. 

SIFFROR LJUGER INTE

Rustico jobbar i Norden med målinriktad patientrekrytering via digitala plattformar och medier. Siffrorna till höger vittnar om effekten med digital rekrytering. En studie lyckades uppnå  825% ökad konvertering genom digital rekrytering jämfört med traditionell rekrytering. Samtidigt hölls drop out nivån under 10%. (studie inom Parkinsson). USA, England och Tyskland leder  utvecklingen inom digital rekrytering och Rusticos mål är att leda och utveckla den nordiska marknaden. 

%

Ökad konvertering

%

Drop out

Medarbetare

Vårt Team

Fredrik Sjövall

CEO

Fredrik har en examen inom civilekonomi  från Växjö Universitet och utbildningen Enterprising & Business Development. Fredrik har lång erfarenhet inom sälj och marknad från bolag så som Visma, Metro, Netdoktor, Bonnier Healtcare och Add Health Media.

Efter 10 år i ledande roller inom sälj/marknad, främst nischat mot läkemedelsindustrin, lanserade Fredrik Rustico 2020.

Annika Stjerna

Projektledare

Annika har en Civilekonomexamen från Uppsala Universitet samt en steg 1 diplomering inom KBT.

Annika har en gedigen erfarenhet av projektledning, kommunikation och organisationsutveckling från en rad olika branscher och företag. Hennes huvudintresse är att organisera och leda projekt och organisationer i så väl uppstart, utveckling som förändringsarbeten.

Charlotte Wahlberg

Affärsutveckling

Charlotte har en civilekonomexamen från Handelshögskolan vid Umeå Universitet samt examen från Berghs School of of Communication inom affärs- och varumärkesstrategi.

Charlotte har närmare 15 års erfarenhet från marknadsanalys med kunskap inom konsumentinsikter, affärsutveckling och varumärkesstrategi.

Hon driver även bolaget Scandinaviangrey, inom inredning, styling och content.

Dr Simon Rowland

Dr Simon Rowland

BSc.(Hons) MBBS MRCS(Eng) PgCert (Med Ed) DCH MSc

Simon är läkare, utbildad vid Imperial College London, specialiserad på barnhälsa och kirurgi med 10 års erfarenhet inom NHS och privat sektor. Han arbetar för närvarande som global Medicinsk chef för digital hälsa inom läkemedels- och hälsoteknikindustrin för att främja medicinsk praxis genom utveckling och integration av nya teknologier.

Simon gästade nyligen podden "The Digital Health Podcast".

Magnus Lejelöv

Magnus Lejelöv

VD, Colivia Sverige

Magnus Lejelöv VD för det digitala vårdbemanningsföretaget Colivia och programledare för Hälso- och sjukvårdspodden.

Magnus har en gedigen bakgrund från läkemedelsindustrin där den röda tråden varit digitalisering, samverkan, innovation och ledarskap samt har ett brinnande intresse för hälso- och sjukvårdsstyrning och ledning.

Ingegerd Dalfelt

Ingegerd Dalfelt

Director Clinical Research, iCoat Medical AB

Ingegerd Dalfelt, ägare av Dalfelt Clinical Trials Consultancy AB, har 30+ års erfarenhet av olika roller i både läkemedels- och CRO-bolag. Hon byggde upp PRA Health Sciences (numera ICON) kliniska verksamhet i Norden.

Ingegerd har varit ledamot i Vetenskapsrådets kommitté för kliniska studier i Sverige och är styrelseledamot i Svenska Apoteksföreningens sektion för kliniska prövningar.

Magnus Klaesson

Magnus Klaesson

VD och ägare Meductus

Magnus är utbildad apotekare och har mångårig erfarenhet av marknadsföring och försäljning, både nationellt och internationellt, från olika läkemedelsbolag. Har bland annat arbetat som international marketing manager för Pfizer i New York. Är serieentreprenör och byggde bland annat upp Netdoktor.se tillsamman med Ann-Charlotte till Sveriges ledande hälsoportal. Bolaget såldes 2016 till Bonnier Healthcare AB. Magnus har startat och drivit flera bolag inom reklam och utbildning. Verkar idag i bland annat Meductus AB och IM Medical Education AB . Bolag verksamma inom marknadsföring och medicinska utbildningar.

Araz Rawshani

Araz Rawshani

Leg.läk och Medicine Doktor

Araz Rawshani är verksam vid Göteborgs Universitet och Sahlgrenska Universitetssjukhuset med fokus på diabetes och kardiovaskulär medicin. 

2019 mottog Araz Barndiabetesfondens pris, Johnny-Ludvigsson-pris, till yngre forskare. Priset delades ut av Kronprinsessan Viktoria.

Araz är medgrundare till hemsidan diabetes.nu.

Tjänster

VAD VI GÖR

Målstyrd patientrekrytering

Säkerställ tillgång av patienter till kliniska studier via Rusticos unika, målstyrda rekrytring av patienter.

Patientinsikter

Har ni rätt information om er målgrupp? Vet ni vad de tycker och tänker, vilka behov de har? Underbygg beslut med rätt information och data från er målgrupp.

Varumärkeskartor

Rusticos varumärkeskarta ger dig en visuell bild av hur ditt företag eller din produkt placerar sig i jämförelse med dina konkurrenter, utifrån ett kundperspektiv.

Marknadsundersökning

Rustico erbjuder både kvalitativa och kvantitativa marknadsundersökningar baserade på primär- eller  sekundärdata.

PROM / PREM Rapporter

Rustico erbjuder standardiserade och kundanpassade PROM och PREM rapporter. Vi erbjuder samarbete med partners, exempelvis kvalitetsregister.

Övriga tjänster

Rustico skräddarsyr projekt utifrån era önskningar. Kontakta oss för mer information.

Exempel på erbjudande:

  • Kvalitetsregister-data/analys
  • Patientstödsprogram
  • Virtuella Kliniska Studier